top of page

Laadstation

LAADPAAL VOOR ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Denkt u na over een aankoop of heeft u al een elektrische wagen of plug-in hybride wagen gekocht, en wilt u graag een laadstation laten plaatsen thuis en/of op het werk? Samen zoeken we  naar de beste oplossing die bij u past

transparante_flow.png

Heeft u een elektrische of hybride auto? Dan wilt u die ook thuis kunnen opladen. Het is niet alleen goedkoper dan bij een openbare laadpaal, maar ook efficiënter en praktischer.

Elektrisch rijden wordt de standaard dus het kan goed zijn dat uw volgende wagen een elektrisch model is. Met een elektrische lader in uw woning wint u enorm aan comfort én kan u nog een forse besparing op uw transportkosten genereren door uw eigen geproduceerde elektriciteit van uw zonnepanelen in uw wagen te ‘tanken’. zodat u afhankelijk van de situatie, kan kiezen om de wagen zo snel als mogelijk te laden met de boost-functie, of de wagen bijvoorbeeld zo goedkoop mogelijk te laden met énkel overtollige zonnestroom van uw zonnepanelen. 

Laad je elektrisch voertuigen snel en eenvoudig op met de  handige laadpassen van Electricea . Deze laadpassen geven jou en jouw werknemers toegang tot een uitgebreid netwerk van laadstations, zowel nationaal als internationaal. Met deze laadpassen krijg je de vrijheid en flexibiliteit om je elektrische voertuigen op te laden bij diverse laadstations. Dit zorgt niet alleen voor gemak, maar stimuleert ook de integratie van elektrische mobiliteit binnen jouw organisatie

Download formulier voor info opmaak offerte 

Banner
Laadstation: Diensten
Electricea_Met_Laadpas_Mockup01.jpg

Laad je elektrisch voertuigen snel en eenvoudig op met onze handige laadpassen. Onze laadpassen geven jou en jouw werknemers toegang tot een uitgebreid netwerk van laadstations, zowel nationaal als internationaal. Met onze laadpassen krijg je de vrijheid en flexibiliteit om je elektrische voertuigen op te laden bij diverse laadstations. Dit zorgt niet alleen voor gemak, maar stimuleert ook de integratie van elektrische mobiliteit binnen jouw organisatie.

Een eigen laadpaal: handig en goedkoper!

Wat zijn de voordelen van een eigen laadpaal?

Behalve dat u hiermee extra kosten bespaart, is een thuislaadstation ook handig, want er is altijd een stopcontact beschikbaar. U hoeft dus niet te wachten tot er een vrij is.

Een gewoon stopcontact thuis is geen optie. Niet alleen loopt u het risico dat de stoppen doorslaan; ook gaat het laden van uw auto tergend langzaam. Voor de aanschaf van een laadpaal op eigen terrein heeft u overigens geen vergunning nodig. 

Wat kost een laadpaal?

De prijzen van laadstations lopen enorm uiteen, van grofweg tussen de 500 en 1.200 euro. Hoeveel u kwijt bent, hangt af van het merk en het type.  Kiest u bijvoorbeeld voor een laadpaal of een laadstation aan de muur? Of koopt u een ‘gewone’ laadpaal of een slimme lader, die het laden afstemt met het overige stroomverbruik? 

Als u bij u thuis een vast laadstation voor elektrische wagens installeert, kunt u een belastingvermindering genieten voor de uitgaven die u daarvoor betaalt van 1 september 2021 tot en met 31 augustus 2024.

 

De belastingvermindering varieert van 45 % naar 15 % van de uitgaven, afhankelijk van het jaar van betaling van de uitgaven:

  • voor uitgaven betaald vanaf 1 september 2021 tot en met 31 december 2021 bedraagt het maximum 1.500 euro per laadstation per belastingplichtige

  • voor uitgaven betaald in 2022 bedraagt het maximum 1.750 euro per laadstation per belastingplichtige

  • voor uitgaven betaald vanaf 1 januari 2023 bedraagt het maximum 1.750 euro voor een unidirectioneel laadstation en per belastingplichtige of 8.000 euro per bidirectioneel laadstation en per belastingplichtige

 

Het gaat over uitgaven voor de aankoop in nieuwe staat van een laadstation, de plaatsing ervan en de keuring van de installatie.

Wanneer u in verschillende belastbare tijdperken uitgaven betaalt die in aanmerking komen voor de belastingvermindering, zal u de belastingvermindering slechts voor één belastbaar tijdperk mogen vragen. U mag dan enkel de vermindering vragen voor de uitgaven die u in dat belastbaar tijdperk betaalde.

 

Het laadstation moet:

  • in of in de onmiddellijke nabijheid van uw woning geplaatst worden en

  • een intelligent laadstation zijn: de laadtijd en het laadvermogen moeten door een energiebeheerssysteem gestuurd kunnen worden en

  • enkel groene stroom gebruiken en

  • goedgekeurd zijn door een erkend keuringsorganisme.

bottom of page